Cosmetische tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde

Keramische Restauraties

In 1986 is tandarts de Preud’homme als een van de eerste tandartsen in Nederland begonnen met het aanbrengen van porseleinen schildjes (facings) op voortanden en porseleinen restauraties (inlays en onlays) in kiezen. Deze techniek kwam over uit de Verenigde Staten, en is ook in Nederland in de loop der jaren een gangbare restauratietechniek geworden, waarmee met beperkt verlies van tandweefsel, cosmetisch zeer fraaie resultaten bereikt kunnen worden.. voordelen zijn de optimale esthetiek en de duurzaamheid. Nadelen zijn de hoge prijs en het feit dat de tanden beslepen moeten worden.

Composiet Restauraties

Behalve met de mooie en duurzame keramische restauraties kunnen er ook zeer fraaie resultaten worden bereikt met composiet. Dit plastische vul- en restauratiemateriaal is tegenwoordig dermate goed van kwaliteit dat ook deze restauraties een lange levensduur hebben. Voordeel is dat een cosmetische behandeling vaak in een zitting afgerond kan worden, en dat er heel veel mogelijk is op het gebied van kleur/stand/vorm verandering van de tanden. Tweede voordeel is de relatief lage prijs; waar een porseleinen kroon of schildje (facing) al gauw rond de 400 euro kost, kost een composiet facing nog geen 90 euro! En dat met een levensduur van vaak langer dan 10 jaar! Daarnaast hoeft er niet of nauwelijks tandweefsel afgeslepen te worden, en worden de eigen tanden niet beschadigd; integendeel, ze worden vaak sterker! De behandeling is pijnloos, en niet vervelend!

Voor/na foto’s

Wat bieden wij aan?

 • Cosmetische tandheelkunde

  Onder de naam “Restyle your Smile” realiseren wij de mooiste gebits make-overs met composiet! Laat u informeren over de (zeer uitgebreide) mogelijkheden en vraag om een vrijblijvende begroting. Composiet facings worden vaak (gedeeltelijk) uit uw aanvullende verzekering vergoed!

  Kijk voor meer informatie op onze website: Restyle Your Smile

 • Gebitsprothese

  Wij hebben vele jaren ervaring in het vervaardigen van de (moeilijke) gebitsprothese. Ook klikgebitten op implantaten behoren tot onze specialisatie!

 • Implantologie

  Voor implantaten bent u bij ons aan het juiste adres! Tandarts de Preud’homme heeft 30 jaar ervaring in de implantologie!

 • Reguliere tandheelkunde

  U kunt bij ons terecht voor alle reguliere behandelingen. Onze tandartsen werken zeer klantgericht, en hebben persoonlijke aandacht hoog in het vaandel!