Informatie over composiet facings bij Restyleyoursmile 

Voor meer informatie:  http://www.restyleyoursmile.nl

Kosten, (aan)betalingvoorwaarden:
We maken het liefst een begroting op maat omdat elk gebit anders is en ook ieders wensen anders zijn. Richtprijs voor een gebits-make over van je hele gebit is echter € 1850.
Voor een behandeling is een aanbetaling noodzakelijk; deze is bedoeld voor het bestellen van de benodigde materialen. De aanbetaling hoeft pas 4 weken voorafgaand aan je behandeling op onze rekening te staan.
De behandeling (minus de aanbetaling) reken je direct na de behandeling met ons af; dit kan per pin of contant. Je krijgt van ons een nota van je behandeling die je, indien van toepassing, zelf kunt indienen bij je zorgverzekeraar.
We bieden je tot slot de mogelijkheid van gespreide betaling; hiervoor verwijzen we je naar www.cosmeticfinance.nl

Vergoeding door zorgverzekeraar:
Als je aanvullend verzekerd bent voor tandartskosten is het mogelijk dat je facings (deels) vergoed worden door de zorgverzekering. Je kunt hiervoor bij je zorgverzekering informeren; We hanteren de volgende behandelcodes: C11, C28, C65, M01, G33 en V15, V40. Afhankelijk van het aantal facings worden deze codes één of meerdere keren in rekening gebracht.

Intake:
We maken het liefst een afspraak voor een intake; deze is vrijblijvend maar niet kosteloos. De kosten voor je intake bedragen € 22,16 en worden door je aanvullende verzekering vergoed (mits afgesloten). Tijdens de intake kunnen we je wensen en de mogelijkheden bespreken. We doen een kleuranalyse en we maken een proeffacing, die je mee naar huis kunt nemen. Tijdens de intake kunnen we ook je voor je nakijken of je verzekerd bent voor deze behandeling.
Als je van ver moet komen kunnen we de intake vaak vervangen door een zogenaamde foto-intake. Hiertoe hebben we een duidelijke foto (liefst geen selfie) van je gebit nodig. Je onder- en boventanden moeten goed zichtbaar zijn dus de lippen moeten worden opgetrokken en de tanden moeten van elkaar af op de foto staan. Deze foto mag je met een korte omschrijving van je wensen mailen naar info@restyleyoursmile.nl; de cosmetisch tandarts beoordeelt dan je foto’s en je krijgt een behandelplan met offerte via de mail van ons.

Werkwijze:
Onze facings worden gemaakt van composiet. Met composiet kunnen stands- en kleurcorrecties worden gemaakt. De kleur kies je vooraf zelf (samen met je behandelaar) uit. Je kunt je hele gebit laten behandelen maar natuurlijk ook een enkele scheve of afgesleten tand. Na (foto)intake kan je behandeling in een zitting plaatsvinden; na 6-8 weken volgt nog wel een controle. Voor composietfacings hoeft er niet of nauwelijks aan je eigen tanden te worden geslepen; de behandeling is dus niets schadelijk of pijnlijk en ook “reversibel” d.w.z. dat het composiet er ook weer afgehaald kan worden mocht je dat wensen.

Duurzaamheid, onderhoud, verkleuringen:
Bij goede verzorging (je krijgt van ons instructies mee) kun je 5 tot 10 jaar plezier hebben van je facings. Daarna kun je met een kleine touch-up weer jaren vooruit. Composiet is een kleurvast materiaal en verkleurt dus niet. Wel kunnen bepaalde voedingsmiddelen (kruiden, thee, koffie, rode wijn) en roken aanslag veroorzaken op je facings waardoor het lijkt of ze verkleuren. Wij kunnen deze aanslag moeiteloos voor je verwijderen en dan komt de oorspronkelijke kleur van het composiet weer terug. Je eerste behandeling voor het verwijderen van aanslag krijg je van ons; daarna kun je er te allen tijde een afspraak voor maken bij een van onze Restyle consulentes. Als je “knarsetandt” (veelal ’s nachts) is een gebitsbeschermer voor de nacht aan te raden om je facings (en de rest van je gebit) te beschermen; deze kunnen wij ook voor je maken!

Afspraak of nog meer info:
Kijk op onze website www.restyleyoursmile.nl. Voor het maken van een afspraak, aanvragen van een offerte of het beantwoorden van je vragen, kun je ons op werkdagen (ma t/m vrij) telefonisch bereiken van 09.00 tot 12.00 uur via 076 2050905.

Via de mail kan ook; hiervoor hebben we dan de volgende gegevens van je nodig:
Volledige naam, achternaam, adres, woonplaats, telefoonnummer, mailadres, bsn-nummer en geboortedatum.

Voorbeelden zien? Bekijk de voor/na foto’s op de pagina cosmetische tandheelkunde of ga naar onze Facebook pagina!